Stranice

уторак, 16. октобар 2018.

Sonysree narukvica, mindjuše i prsten

Sonysree nerukvica, mindjuše i prsten

Još jedan prelepi model sa YouTube kanala Sonysree Creations. Tutorijal se zove 'Unique Designer Beaded Bracelet'. Nisam baš sigurna da li to znači da je ona sama dizajner, verovatno jeste jer nema nijednog drugog imena. U svakom slučaju hvala Sonysree još jednom za veoma jasan i lak za praćenje tutorijal.

Koristila sam:
Miyuki perlice 11/0 'Light Bronze'
Miyuki perlice 8/0 'Light Bronze' (samo par komada za alke)
Rondele 6x4mm 'Jet Iris'

Počela sam sa narukvicom.

Sonysree narukvica

Kada sam odradila prva 2 motiva narukvice, shvatila sam da će mi biti velika sa 6 motiva, a premala sa 5, ako se budem držala tutorijala. Odlučila sam da malo razmaknem motive, tako da imam 4 puta po dve perlice između njih, umesto 3. Mislim da nisam narušila izgled, a dobila sam tih nekoliko nedostajućih milimetara. Problem kod narukvice je bio i taj što nisam mogla da nađem kopču odgovarajuće boje. Zlatna bi previše blještala, bronzana je previše zelenkasta, bakarna je previše crvenkasta... Inače, imam i nekoliko kesica različitih alki koje su sve 'boja bronze', a sve su različite i nijedne se ne uklapaju baš idealno sa ovim 'bronzanim' perlicama. Na kraju sam ipak stavila bakarnu kopču, pa ću možda nekad naći nešto bolje.
Naravno, morala sam napraviti i minđuše uz narukvicu.

Sonysree narukvica i mindjuše

Razmišljala sam da napravim minđuše od dva vezana motiva, ali bile bi ipak predugačke (bar za mene).
Još dok sam pravila minđuše, palo mi je na pamet šta bih još mogla...

Sonysree prsten

Prsten je ispao baš lepo. Skoro kao 'pravi'. Već sam ranije pokušavala da pravim prstenje, ali sa neodgovarajućim, previše tankim i mekim koncem, pa bi ispadali previše mlitavi i brzo bi se rastegli. Ovaj je od Firelinea, više puta ojačan i izgleda da će dugo zadržati oblik. Jedino je bio problem pogoditi pravu veličinu, bilo je više merenja i podešavanja, da bude taman, ali ne previše zategnut. Ja inače uvek imam problem da pronađem dovoljno mali prsten, pa je pravo zadovoljstvo kad mogu sama sebi da ga napravim po meri.


Нема коментара:

Постави коментар