Stranice

уторак, 09. октобар 2018.

Kvadratura kruga - 3D peyote

Već sam pisala o 3D peyote minđušama ovde. Tada sam napravila jednu kvadratnu i jednu romboidnu minđušu od Miyuki Delica perlica i nisam znala koju ću od njih upariti.
Za sada je uparena kvadratna minđuša.

3D peyote kvadratne mindjuše
3D peyote kvadratne mindjuše

Koristila sam:
Miyuki Delica 10/0 - Dark Topaz Rainbow Gold Luster
Miyuki perlice 11/0 - Galvanized Dark Coral

Radila sam po ovom tutorijalu. Autor tutorijala je Kelly - Off the Beaded Path. Na ovaj način se mogu praviti kvadrati različite veličine, zavisno od broja perlica sa kojima se počinje u prvom redu. Samo je bitno da se počne sa neparnim brojem perlica osnovne boje za svaku stranu kvadrata, a između strana je po jedna perlica druge boje.
Ja sam minđuše počela sa 5 Delica 10/0 perlica u svakoj strani kvadrata, a između njih po jedna 11/0 perlica.
Onda mi je palo na pamet da napravim jedan veći kvadrat koji bi bio privezak za lančić.


Njega sam počela sa 7 perlica za svaku stranu. Tek kada sam ga završila ispostavilo se da se u kvadrat savršeno uklapa ovaj roze biser prečnika 12mm.


Dugo nisam mogla da nađem odgovarajući lančić za privezak. Na minđuše sam stavila udice boje bakra jer mi se srebrne nisu uklapale.To znači da je i na privezak morao da ide lančić takve boje, a lep, tanak lančić takve boje uopšte nije lako naći.
Tek nedavno, kada sam počela da se zanimam za mikro-makrame nakit, shvatila sam da se od konca mogu praviti veoma lepi gajtani za ogrlice.Ovaj gajtan je rađen tehnikom Kumihimo, o kojoj sam takođe pisala ranije. Ovde je u pitanju kumihimo sa 4 niti (koristila sam ovaj tutorijal), pri čemu su na jednu nit nanizane i perlice Miyuki Galvanized Dark Coral, koje sam koristila i za minđuše i privezak. Ogrlica je podesiva po veličini, a 'zatezač' je urađen pomoću kvadratnih makrame čvorova.
Inače, što se tiče učenja mikro-makrame, ne ide mi baš tako brzo kao što sam očekivala. Čvorovi mi ne izgledaju lepi i jednaki kao na tutorijalima. Razlog je verovatno taj što sam odmah počela da radim sa tankim koncem. To je C-Lon 0.5mm, isti koji sam koristila za gajtan ove i 'Wave by Mu' ogrlice iz prethodnog posta. Taj konac jeste preporučljiv za mikro-makrame, ali za malo iskusnije, a ne za početnike kao što sam ja sada. Početnici treba da počnu sa malo debljim koncem, po mogućnosti voskiranim, sa kojim se čvorovi lakše vezuju i bolje drže.
Znači, vratila sam se korak unazad, i sada vežbam.Нема коментара:

Постави коментар